Следвайте Гласове в ТелеграмВ Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа

...
Следвайте Гласове в ТелеграмВ Столичния общински съвет се разиграва истинска политическа
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Некоалицията се пренесе в общината в София, но с различни партньори за моментни удоволствия. А пари за транспорта няма

Следвайте " Гласове " в Телеграм

В Столичния общински съвет се разиграва същинска политическа оргия! Големите партии бързо последваха образеца от национално равнище и „ Промяната “ (ПП-ДБ-СС) се събра драговолно и с ГЕРБ, и с Българска социалистическа партия. Не става дума за женитба, а за същинска римска оргия. Така бюджетът на София мина с гласовете на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ, а финансовата рамка на превоза мина с гласовете на ПП-ДБ-СС и Българска социалистическа партия. Некоалицията се придвижи в общината в София, само че с разнообразни сътрудници за моментни удоволствия. Например макар големите рецензии от ГЕРБ за бюджета на София, ПП-ДБ и „ Спаси София “ драговолно клекнаха и се подложиха на партията на Борисов, с цел да мине един не изключително упорит, да не кажа разфокусиран бюджет.
Това съобщи общинският консултант от Вътрешна македонска революционна организация в Столичния общински съвет и заместник-председател на партията КарлосКонтрера в своя позиция ден, откакто бе гласуван бюджетът на София.

Контрера показва учудването си за държанието на съветниците от Българска социалистическа партия, които за пръв път са дали своят вот срещу повече пари за градския превоз.

Прилагаме цялостния текст на позицията, оповестена във Facebook:

В Столичния общински съвет се разиграва същинска политическа оргия! Големите партии бързо последваха образеца от национално равнище и „ Промяната “ (ПП-ДБ-СС) се събра драговолно и с ГЕРБ, и с Българска социалистическа партия. Не става дума за женитба, а за същинска римска оргия. 

Така бюджетът на София мина с гласовете на ПП-ДБ-СС и ГЕРБ, а финансовата рамка на превоза мина с гласовете на ПП-ДБ-СС и Българска социалистическа партия. Некоалицията се придвижи в общината в София, само че с разнообразни сътрудници за моментни удоволствия. Например макар големите рецензии от ГЕРБ за бюджета на София, ПП-ДБ и „ Спаси София “ драговолно клекнаха и се подложиха на партията на Борисов, с цел да мине един не изключително упорит, да не кажа разфокусиран бюджет. ПП-ДБ-„ Спаси София “ пристанаха на ГЕРБ в СОС и то беше явно. По време на дебатите другояче огромните устатковци и всезнайковци, дето са на всяка гозба мерудия - от Демократична България и „ Спаси София “ - мълчаха, не взеха изявления да си показват и защитят бюджета, а се задоволиха единствено да репликират. Явно задкулисието им е избило тъкмо тогава зъбките и си траеха гузно, с цел да не разсърдят ГЕРБ в последния миг. На каква цена Борис Бонев се съгласи бюджетът му да мине при изискванията на ГЕРБ? Същият този се кълнеше като Харвадския Кирил, че „ в никакъв случай с ГЕРБ “. Само че очевидно на същия принцип - не ме слушай какво приказвам, а ме гледай какво върша!

Във втората фаза общинската политическа вакханалия мястото на ГЕРБ зае пък Българска социалистическа партия - по гласуването на икономическата рамка (финансирането на градския транспорт). Така се стигна до куриоза за пръв път Българска социалистическа партия да гласоподава срещу повече пари за градския превоз, с цел да поддържа ПП-ДБ и „ Спаси София “. Парадоксално, само че факт - социалистите избраха отчета на ПП-Д-БСС с по-малко пари за градския превоз пред моето предложение за повече. Не оказа помощ и аргументът ми, че с моето предложение се подсигуряват заплатите на транспортните служащи, а в предлагането на ПП-ДБ-СС не се подсигуряват. Прие се с гласовете на Българска социалистическа партия разновидността на „ спасителите “. В задачата се пита какво вършим, когато транспортните оператори (най-вече автотранспорта и електротранспорта) колкото да си покриват разноските. Автотранспортът приключи 2023 година със 16 млн. лева отговорности за горива, елементи, поправки, гуми, материали, които няма да бъдат покрити и тази година. Над 50 рейса стоят трайно спрели по плацовете на гаражите Земляне, Малашевци и Дружба. И ще продължат да стоят, тъй като ПП-ДБ-СС и Българска социалистическа партия отхвърлиха предлагането ми да се обезпечат 9 млн. лева за главен ремонт на тъкмо тези над 50 рейса.
Доста се изненадах, че тъкмо по тематиката с превоза Българска социалистическа партия реши да поддържа предлагането за по-малко пари. И то предлагането навръх тия, които им нарязаха паметника. 

Така че не приказваме за сглобка в общината, а за същинска политическа оргия, която се вихри най-безпринципно сред сякаш огромни и непримирими политически съперници.

След през вчерашния ден действително опозицията в СОС се сведе до Вътрешна македонска революционна организация, Има Такъв Народ и тримата съветници от Възраждане. Всичко друго драговолно взе участие в ръководството на София под жезъла на Терзиев.

 


 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР